život píše...

Je to tady!

10. 9. 2017 13:50

V posledních 3 měsících postulátu toho uběhlo hodně. 

 

Skončila jsem v práci.

Chodila jsem na přípravné katecheze ke knězi, jehož jsem si vybrala pro vedení exercicií před obláčkou a pak i samotný obřad. Jsem mile šokována novými znalostmi o daru víry, o Ježíšově lidství a člověčenství zároveň, o teologii vzniku člověka a kdo člověk je. Doposud si lámu hlavu s nezodpovězenou otázkou, proč do mě vložil Bůh touhu milovat, jaký to má účel a jak poznám, že miluji.

Vystěhovala jsem svůj pokoj pro možné hosty během mé nepřítomnosti.

Zakusila jsem 1 měsíc v jiném, naprosto jiném společenství sester a v jiné části republiky. Vyzkoušela jsem si obyčejné dny modlitby a prací v domácnosti a záležitosti okolo poutního místa Kájov.

Cestovala jsem 8 hodin do Olomouce na setkání mládeže a 8 hodin zpět, abych se radovala ze scuku se starými známými, s přijevšími sourozenci. I z narozené neteřinky.

Otočila jsem se za jeden den v domovském klášteře, abych se vybalila a nabalila, obešla všechny sestry a poděkovala jim za modlitbu s povzbuzením, aby ještě přidaly. Překvapily mě. Modlí se opravdu denně a jmenovitě. Zajímají se.

Odjela jsem na dovolenou do rodiště, abych tam nechala všechny náušnice, parády, poslední kousky barevných věcí, které pod hábit nevynosím, abych se setkala alespoň s pár důležitými lidmi a pobyla s nejbližšíma. Abych většinu spravila o tom, že opravdu už nemají posílat dopisy a jezdit na návštěvy. Jednak protože se budu stěhovat do hlavního města a jednak proto, že mě čeká noviciát - dle řeholnic tím projitých nejkrásnější období v životě ženy :). To taky obnáší okrouhlé kontakty, o to pravděpodobněji vřelejší přilnutí k Bohu. 

Odjíždím na exercicie připravit se na vstup do noviciátu za 6 dní.

Tímto uzavírám deníček postulantky a signální éru a těším se načtenou na tomto komunitním webu už za 24 měsíců :).

A kdyby něco, občas se ukážu na meilu. 

 

Komu jsem to ještě neslíbila, nechť napíše do zpráv a do těch 2 let "kontemplativního" života ho ponesu s sebou!

 

https://www.youtube.com/watch?v=sleKEoEZYXo

 

Zobrazeno 2248×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková